Tetra Pak, “Doğa Yaklaşımı” projesiyle biyoçeşitlilik için harekete geçmeyi taahhüt ediyor
Proje, doğa tahribatını durdurma ve telafi etmenin yanı sıra su güvenliğini geliştirmeye yönelik kapsamlı bir çerçeve sunuyor.Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetlerine İlişkin Hükümetler Arası Platform (IPBES) tarafından hazırlanan rapora göre doğa, büyük ölçüde insani faaliyetler nedeniyle insanlık tarihinde daha önce görülmemiş şekilde bozulmaya uğruyor. Küresel gıda sistemleri; küresel ekonomileri, geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini tehdit eden çok boyutlu etkileriyle doğa kaybının ana etmenleri arasında gösteriliyor. Tetra Pak’ın lansmanını yaptığı “Doğa Yaklaşımı” projesi, biyoçeşitlilik kayıplarını durdurmak ve doğayı dünyadaki canlıların iyiliği için onaracak sürece kavuşturmak üzere harekete geçme çağrısında bulunan Biyoçeşitlilik Planı'ndaki ana başlıklar da dahil küresel hedeflerle paralellik gösteriyor.Doğaya ilişkin etki ve bağların kapsamlı değerlendirmesini temel alan Tetra Pak'ın yeni "Doğa Yaklaşımı", şirketin değer zincirinin doğa üzerindeki etkilerini yönetmeyi ve ekosistemlerin restorasyonunu desteklemeyi amaçlıyor. Ayrıca yerel su kaynakları üzerindeki olumsuz etkileri azaltarak ve risk altındaki havzalarda karşılaşılan su sorunlarını ele alarak küresel su direncine katkıda bulunmayı hedefliyor. Tüm bu faktörler; iş birimlerinin, tedarikçilerinin ve müşterilerinin faaliyet gösterdiği coğrafyalarda, Tetra Pak'ın doğa için eylemlerini daha da hızlandırabileceği güçlü bir temel oluşturuyor.Değer zinciri genelinde 25 hedef belirlendiTetra Pak'ın doğa tahribatını durdurma ve telafi etmeye yönelik katkısını ortaya koyan kapsamlı çerçevenin bir parçası olarak, değer zinciri genelinde 25 hedef belirlendi. Hedefler arasında aşağıdaki maddeler yer alıyor:
- 2025 yılına kadar, Tetra Pak'ın en kritik arazi ayak izine sahip ham maddelerinin yüzde 100'ü sertifikalı veya kontrollü kaynaklardan gelecek.
- 2025 yılına kadar, Tetra Pak'ın yüksek su etkisine sahip tedarikçilerinin yüzde 100'ü su kullanımı ve kalitesi hakkında rapor verecek.
- Tetra Pak üretim tesislerinden çöp sahasına giden atık miktarı 2030'a kadar sıfıra indirilecek.
- 2030'a kadar üstün performanslı işleme hatlarında su kullanımı 2019'a kıyasla yüzde 50 azaltılacak.